Innledning

Medier som dekker norsk toppfotball har nesten utelukkende en bred vinkling på sine saker. Saker som «Opprør blant supporterne i Brann», «LSK gir fornyet tillit til treneren», «Nicki Bille fikk klem av Tone» var noen av overskriftene i fjoråret.

Jeg vil i denne bloggen se på tall og forklare hvorfor det er blitt som det er blitt. Og komme med konklusjoner med forklaring i tallene om klubbene gjør riktige eller feil valg.

Jeg skal prøve å se på sammenhengen mellom økonomi og det sportslige. Eller er det en sammenheng i norsk fotball? I internasjonal fotball er det nesten opplest og vedtatt at man kan kjøpe seg til suksess. Real Madrid, Bayern München, Chelsea. Klubber som gjør det bra hvert eneste år både i liga og i Champions League. Men de er også blant klubbene med de største budsjettene. I denne bloggen vil jeg også sjekke ut om det er sånn i Norge. Det vil si, vi vet jo at klubber fra de store byene, Vålerenga og Brann, ikke klarer å leve opp til forventningene som stilles til dem. Går det ikke an å kjøpe seg til suksess i Norge? Og man klarer å henge med i toppen selv om lagene kommer fra småsteder som Sogndal og Bryne. Hvilken rolle spiller penger i norsk fotball? Har Champions League-millionene til Rosenborg hjulpet dem til suksess eller har det egentlig bare blitt en sovepute?

God lesning!

mvh
Per Øyvind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>