Kan Rosenborg fortsatt vinne serien?

Etter den 10.serierunden er Rosenborg 9 poeng bak serieleder Molde. Det er mange poeng å ta igjen. Har lag som har ligget så langt bak noensinne klart å hente igjen et så stort poengforsprang og vunnet seriegull?

Det korte svaret er ja. Det er fortsatt mulig. Og hvis det er noen klubb som har tradisjon for å klare det, så er det Rosenborg. Men sannsynligheten er veldig veldig liten.

28. mai 2006 besøkte Ståle Solbakkens Ham-Kam Lerkendal. Rosenborg med Per Mathias Høgmo ved roret hadde fått en vanskelig start på Tippeligasesongen. Etter to mål av Roman Kienast og ett av Knut Henry Haraldsen var et sviende 0-3-tap hjemme et faktum. Rosenborg var 10 poeng bak serieleder Brann. Høgmos Rosenborg klarte å ta inn 3 poeng på Brann innen halvspilt serie. Men innen sommerferien var den nåværende landslagssjefen totalt utbrent. Assistent Knut Tørum tok over skuta ut sesongen. Resten er historie. Rosenborg hadde en fantastisk høstsesong og endte 7 poeng foran sølvvinner Brann.

Men dette er eneste gang en Tippeligaklubb har ligget lenger bak enn det Rosenborg er bak serielederen nå. De nærmeste årgangene er Rosenborg selv: 7 poeng bak Tromsø i 1990 og 8 bak Lyn i 2002. De siste sesongene er det ingen klubber som har vært i nærheten av å ta inn så mange poeng på serielederen, Grafen viser poengdifferansen til seriemesterne i forhold til serieleder siden 2002. Vi ser at bare Rosenborgs 2006-sesong er dårligere enn 2014-utgaven. Hvis det er forhåpninger om gull.

RBKbak-01

Grafen under viser det samme. Men her er vist alle serierundene. For positiv poengdifferanse er man serieleder og differansen er ned til lag på plass nummer 2.

RBKbak-02

Har Rosenborg fortsatt sjanse til å ta gull? Hva mener du?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>